Meteen naar de content

Boek over rechten bij commerciële verhuurder

Huren en recht Huur je van een commerciële verhuurder? De Woonbond heeft nu een boek met al je (huur)rechten op een rij en tips voor hoe je jouw rechten kan claimen tegenover je verhuurder. Spoiler alert: organiseer je samen met je buren. Bestel het nu.
Huurders van commerciële huurwoningen

Zo’n 1 miljoen Nederlandse huishoudens huren een woning van een commerciële of particuliere verhuurder. Veel van deze huishoudens hebben te maken met hoge huren en hoge jaarlijkse huurverhogingen. Ook krijgen zij vaak een tijdelijk huurcontract voorgelegd en lopen veel commerciële verhuurders de kantjes ervan af wat betreft onderhoud, verduurzaming en het zorgen voor voldoende wooncomfort voor huurders. Daar komt nog bij dat ze vaak niet thuis geven als huurders hun recht op medezeggenschap claimen.

Rechtspositie gelijk, toch harder werken

De rechtspositie van huurders van een commerciële huurwoning is niet anders dan die van huurders van een corporatiewoning. Toch moeten zij vaak harder werken om hun recht te halen. Dit boek is in eerste instantie geschreven voor individuele huurders van commerciële huurwoningen, maar ook geschikt voor (startende) huurdersorganisaties en bewonerscommissies in die sector.

Bestel het boekje in de webshop van de Woonbond.