Meteen naar de content

Huurdersorganisaties beslagen ten ijs door goed onderzoek

Politiek en beleid Onderzoek met hulp van de Woonbond helpt om meer duidelijkheid te krijgen over wat de achterban van een huurdersorganisatie echt vindt. Lidorganisaties van de Woonbond komen hierdoor goed geïnformeerd op gesprekken met woningcorporaties.
Onderzoek helpt om meer feeling te krijgen met wat de achterban echt vindt
Onderzoek helpt om meer feeling te krijgen met wat de achterban echt vindt.

Regelmatig worden onze onderzoekers gevraagd naar bijvoorbeeld de energiesituatie van huurders van een woningcorporatie, of in een regio. Hoe denken bewoners daarover? Zo’n onderzoek levert goede inzichten op in wat bewoners nu precies willen: isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen? En wat ze tegenkomen aan barrières. Daar hebben bestuurders wat aan: zij kunnen er beleid mee maken en zo bijvoorbeeld energiearmoede tegengaan. Ook andere onderwerpen komen voorbij: wat vinden huurders van hun woning, of hun leefomgeving? Inzicht hierin geeft nuttige input voor bestuurders en beleidsmakers.

Samen met huurdersorganisaties, gemeenten en corporaties

Iedereen kan de afdeling Onderzoek inschakelen: of je huurdersorganisatie bent, een woningcorporatie of een gemeente. Je kunt ons bereiken op 020 5517700 of via onderzoek@woonbond.nl.