Meteen naar de content

Huurwoningen gestegen in waarde

Huren en geld De gemiddelde WOZ-waarde van huurwoningen is met bijna 3% gestegen afgelopen jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit kan invloed hebben op de huurprijs van sociale huurwoningen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ-beschikking klopt.
Man leest brief

Gemeenten stellen de WOZ-waarde van woningen ieder jaar opnieuw vast. Je gemeente moet in de eerste acht weken van het kalenderjaar alle woningeigenaren informeren over de nieuwe WOZ-waarde van je woning. Maar ook voor huurders moet iedere gemeente deze zogenoemde ‘WOZ-beschikking’ inzichtelijk gemaakt worden.

Woningwaarde bepaalt maximale huurprijs

Als huurder van een sociale huurwoning heb je er belang bij te weten wat de WOZ-waarde is van je woning. De WOZ-waarde heeft invloed op de maximaal toegestane huurprijs volgens het puntenstelsel. Vind je de WOZ-waarde te hoog? Dan kun je bezwaar maken. Als de WOZ-waarde naar aanleiding van je bezwaar wordt verlaagd, gaat ook de maximaal toegestane huurprijs omlaag.

Naar aanleiding van de gestegen WOZ-waarden besteedden veel nieuwsmedia hier aandacht aan. Onder meer bij het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1 gaf de Woonbond uitleg over de gevolgen voor huurders.

Hulp bij bezwaar maken

De Woonbond raadt alle huurders van sociale huurwoningen aan om de WOZ-beschikking goed te controleren. In januari of februari stuurt de gemeente deze toe. Is de WOZ-waarde inderdaad te hoog? Maak dan bezwaar tegen de WOZ-beschikking. De Woonbond heeft een gratis modelbrief die je kunt gebruiken voor je bezwaar.