Meteen naar de content

Jongeren naar Den Haag voor betaalbare huur

Politiek en beleid Woonbond Jongeren organiseert dinsdag 12 maart een protestactie bij de Tweede Kamer. Doel: Tweede Kamerleden overtuigen van het belang van de Wet Betaalbare Huur.

De huur is te duur, merken vooral jongeren. Uit cijfers van het CBS blijkt dat van alle huishoudens juist jongeren het grootste deel van hun inkomen kwijt zijn aan woonlasten. Bij jonge huishoudens in een particuliere huurwoning liep dit in 2021 zelfs op tot 47,5 procent. Woekerhuren zijn inmiddels normaal geworden onder deze doelgroep.

Woonbond Jongeren roept op tot actie

Woonbond Jongeren organiseert dinsdag 12 maart een protestactie tijdens het petitie-uur in de Tweede Kamer in Den Haag. Vanaf 13:30 uur verzamelen onder andere FNV Young& United, CNV Jongeren, NJR, !Woon, LSVB, ASVA, Vidius, SOOZ, DWARS en PerspectieF op het Anna van Buerenplein om aandacht te vragen voor de positie van jongeren op de woningmarkt. Naast het gebrek aan betaalbare woningen, zorgen ook de hoge maandelijkse woonlasten ervoor dat jongeren massaal pleiten voor de Wet Betaalbare Huur.

Spreken politici zich uit voor betaalbare huren?

Op ludieke maar realistische wijze zullen de jongeren de huidige omstandigheden op de woningmarkt symboliseren. Zij vragen Tweede Kamerleden de protestactie buiten op het plein te bezoeken en met de jongeren in gesprek te gaan. Ook vragen de jongeren aan hen om zich zichtbaar uit te spreken voor de Wet Betaalbare Huur.

Wees erbij en meld je aan

Val jij binnen de doelgroep jongeren en wil jij meehelpen de Tweede Kamerleden te overtuigen van het belang van de Wet Betaalbare Huur? Meld je dan aan door een mail te sturen naar jongeren@woonbond.nl. Dan ontvang je alle praktische informatie.