Meteen naar de content

Kabinet herstelt rekenfout huurtoeslag

Huren en geld Minister van Gennip heeft haar excuses aangeboden voor een rekenfout. De huurtoeslag voor alleenstaanden met een bijstandsuitkering of minimumloon verhoogt zij nu met in totaal 66 miljoen euro.
Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vorig jaar op Prinsjesdag beloofde het kabinet dat de koopkracht van mensen met een laag inkomen zou worden versterkt. Maar in werkelijkheid gingen alleenstaanden rond het sociaal minimum erop achteruit. ‘Een heel vervelende, menselijke fout’, zegt Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken.

Verhoging huurtoeslag voor benadeelden

Bij de koopkrachtberekeningen rekenden ambtenaren met een te hoge huurtoeslag. Hierdoor pakte het inkomensplaatje te rooskleurig uit. Om dit te herstellen wordt de huurtoeslag voor alleenstaanden met een bijstandsuitkering of minimumloon nu met € 36,- extra per jaar verhoogd.

Vanaf 1 juli compensatie

Naar schatting gaat het om ongeveer 200.000 mensen die hier mee te maken hebben. De minister heeft toegezegd de compensatie vanaf 1 juli te willen regelen.

De huurtoeslag is een ingewikkelde regeling, met vele normen en grenzen. In dit artikel lees je meer over de normen en grenzen die van invloed zijn op het recht op huurtoeslag.