Meteen naar de content

Meeste mensen met blokverwarming kunnen onder prijsplafond vallen

In de tv-uitzending van Radar van 7 november 2022 legt Woonbond-energiedeskundige Bastiaan van Perlo uit dat er een mogelijkheid is om de meeste bewoners met blokverwarming toch van het energieprijsplafond gebruik te laten maken. Mensen die een gasaansluiting delen, vallen nu buiten de boot. Dit zijn veelal huurders.
Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg in de studio.
Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg in de studio. In de uitzending van 7 november 2022 ging het onder meer over blokverwarming.

Belastingdienst herkent blokverwarming

De oplossing die de Woonbond in Radar voorstelt, loopt via de Belastingdienst. “De Belastingdienst heeft al een systeem ontwikkeld om blokverwarming te kunnen herkennen,” aldus Bastiaan van Perlo, beleidsadviseur Energie bij de Woonbond. “Als de Belastingdienst dit systeem al heeft, dan kan je dat natuurlijk uitbreiden om te zorgen dat deze groep het prijsplafond toegepast krijgt.”

Overheid werkt plannen uit

Voor studentenhuizen en woongroepen is deze oplossing niet toereikend. De overheid werkt nog aan een oplossing en moet nog bekend maken hoe het prijsplafond uitpakt voor deze mensen.

Uitzending terugkijken

Bekijk de uitzending ‘Oplossing voor bewoners met blokverwarming kan toch niet zo moeilijk zijn?‘ van AvroTros Radar.

Meldpunt Energiealarm

Meldpunt Energiealarm

Hoge energierekening? Slecht geïsoleerde woning? Met warme trui in bed om stookkosten te drukken? Laat het weten op ons Meldpunt Energiealarm.