Meteen naar de content

Nieuwe boeken voor woningzoekenden en commerciële huurders

Diensten en producten De Woonbond komt met twee nieuwe en hoogst actuele boeken. Must haves voor iedereen die huurt van een commerciële verhuurder, die een huurwoning zoekt of anderen daarbij wil helpen.
Nieuwe boeken

Van woningzoekende tot huurder – Een praktische gids voor jonge woningzoekenden en huurstarters bevat wegwijzers voor het zoeken naar een huurwoning en tips tegen (online) oplichting.

Tips voor woningzoekenden

Het boek biedt belangrijke kennis over huurrechten en huurprijsbescherming, over wat huren mag kosten en je rechten als (toekomstige) huurder bij elk denkbaar huurcontract. Kortom, een must have voor iedereen die een huurwoning zoekt of een woningzoekende daarbij wil helpen. 

Huishoudens huren commercieel

Ook onze tweede titel spreekt voor zich: Huurders van commerciële huurwoningen – Je rechten als huurder van een belegger of particuliere verhuurder. Zo’n 1 miljoen Nederlandse huishoudens huren een woning van een commerciële of particuliere verhuurder.

Problemen in de commerciële huur

Veel van deze huishoudens hebben te maken met hoge huren, hoge huurverhogingen en tijdelijke huurcontracten. Met achterstallig onderhoud, nauwelijks verduurzaming en onvoldoende wooncomfort. Daar komt nog bij dat commerciële verhuurders vaak niet thuis geven als huurders met hen in gesprek willen.

Beter beslagen ten ijs

Met het boek Huurders van commerciële huurwoningen in de hand weet je als huurder wat je rechten en mogelijkheden zijn en kom je beter beslagen ten ijs in het overleg of de onderhandelingen met je commerciële verhuurder.

Beide boeken zijn te koop als boek (print) of E-boek in de webshop. Woonbondleden krijgen korting.