Nieuwe initiatief woningruil sociale huurwoningen

30 oktober 2020

Een jaar geleden stopte de app HuisjeHuisje, waarmee woningzoekende huurders op zoek konden naar een partner voor woningruil. Tien woningcorporaties uit Noord-Holland pakten de handschoen op. Ze startten een nieuw platform voor hun huurders om sociale huurwoningen met elkaar te ruilen.

Twee handen ruilen huis

Via de websites van Woonmatch West-Friesland, Woonmatch Waterland en Woonmatch Kop van Noord-Holland kunnen huurders hun woning op ruilmijnwoning.nl adverteren. De betrokken corporaties willen woningzoekende huurders daarmee extra mogelijkheden bieden een nieuwe woning te vinden, in tijden van grote woningnood.

Inschrijfduur of wachttijd blijft behouden

Huurders die zich via Woonmatch op ruilmijnwoning.nl inschrijven zien het woningruilaanbod van alle tien de aangesloten corporaties. Wie op die manier een nieuwe woning vindt mag de bij Woonmatch opgebouwde inschrijfduur of wachttijd behouden. De woningruil kan dus ook worden ingezet als tussenstap naar een nog beter passende woning.

Uitbreidingsplannen

De website ruilmijnwoning.nl is voor iedereen te bekijken, maar om je woning te kunnen ruilen moet je  wel even inschrijven op de website. De initiatatiefnemers willen het woningruilplatform in de toekomst graag uitbreiden. Op de websites van Woonmatch valt te lezen dat meer corporaties en regio’s zich de komende tijd willen aansluiten bij dit initiatief. 

woningruil

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen