Meteen naar de content

Opinie in Trouw: Woonbond reageert op klagende pandjesbazen

Huren en geld Met een opinieartikel in Dagblad Trouw heeft de Woonbond maandag gereageerd op klagende pandjesbazen. De aanpak van de veel te hoge huurprijzen is hard nodig en mag niet afgezwakt worden onder druk van deze vastgoedeigenaren die vrezen dat hun rendementen lager uitpakken, betoogt Woonbonddirecteur Zeno Winkels.
Zeno Winkels, algemeen directeur Woonbond.
Zeno Winkels, algemeen directeur Woonbond.

Al een aantal weken uiten allerlei pandjesbazen in de media felle kritiek op de reguleringsplannen voor de vrije huursector en de nieuwe belastingregels. Volgens Winkels is hun wereldvreemde opstelling een klap in het gezicht van de daadwerkelijke slachtoffers van de wooncrisis: huurders, woningzoekenden en dak- en thuislozen.

Loos dreigement van vastgoedsector

Vastgoedeigenaren zeggen dat het nieuwe beleid hun rendementen zodanig aantast dat ze genoodzaakt zijn om hun dure huurwoningen in de verkoop te zetten. Volgens Winkels is dit een loos dreigement, in het opinieartikel is te lezen waarom.

Oproep aan het kabinet

Ook is te lezen dat de Woonbond het kabinet oproept om het grondrecht op betaalbaar wonen recht te doen en om geen druppel water bij de wijn te doen bij de aanpak van de veel te hoge huurprijzen.