Meteen naar de content

Studenten Enschede winnen van Camelot

Huren en recht Huurders van studentenflat de Hogekamp in Enschede hoeven veel minder servicekosten te betalen. De kantonrechter verscheurt de eindafrekening van verhuurder Camelot.
Hoge eindafrekening afgewezen
Hoge eindafrekening afgewezen

Camelot verhoogde de servicekosten in de eindafrekening over 2019 voor ruim 20 huurders. De kosten zouden voor iedere huurder minstens 1.000 euro hoger uitvallen. Hoewel de huurcommissie eerder gehakt maakte van de onzorgvuldige eindafrekening, daagde Camelot de huurders toch voor de rechter omdat ze te weinig zouden hebben betaald.

Reprimande

De kantonrechter onderschrijft nu de uitspraak van de huurcommissie dat Camelot de servicekosten zeer slecht onderbouwt. De verhuurder krijgt van de rechter een ferme reprimande: ‘De manier van procederen door Camelot kan niet door de beugel.’ Eerst verstrekte Camelot geen gegevens aan de huurcommissie. Vervolgens ontbrak in de dagvaarding van de verhuurder ‘iedere onderbouwing van haar eigen vordering’.

Succes

Het is niet voor het eerst dat Camelot botst met de huurders van de studentenflat. Eerder eisten de studenten met succes teruggave van te veel betaalde schoonmaakkosten en verlangden ze eveneens met succes een fikse verlaging van de borgsom.

Mosaic World

Verhuurder Camelot heeft zich overigens onlangs omgedoopt tot Mosaic World. Huurders krijgen sindsdien vooral te maken met de dochters Plaza Resident Services (huurwoningen) en Monoma (leegstaande woningen).