Meteen naar de content

Vóór 1 juni bericht over huurverlaging

Huren en geld Heb je recht op eenmalige huurverlaging, maar nog steeds geen huurverlagingsvoorstel gehad? Neem contact op met je verhuurder. En stap naar de Huurcommissie als je er met de verhuurder niet uitkomt.
Man leest post over huurverlaging

Corporatiehuurders met een laag inkomen en een hoge huur hebben dit jaar recht op huurverlaging. In het overzichtsartikel ‘Eenmalige huurverlaging 2023‘ hebben we op een rij gezet wanneer je in aanmerking komt en wat precies bedoeld wordt met ‘laag inkomen en hoge huur’.

Al langer laag inkomen

Heb je een hoge huur en was je inkomen in 2021 al laag? Dan hoort je corporatie vóór 1 juni een voorstel tot huurverlaging te doen. Als je dat voorstel nog steeds niet ontvangen hebt is het nu dus tijd aan de bel te trekken. Neem contact op met je verhuurder. Komt die niet alsnog met een voorstel voor huurverlaging? Dan kun je de Huurcommissie om uitspraak vragen. Doe dat uiterlijk 12 juli!

Sinds kort laag inkomen

Heb je nog niet zo lang een laag inkomen? Ben je -bijvoorbeeld- vorig jaar werkloos geworden of dit jaar met pensioen gegaan? Of is er kort geleden inkomen van een huisgenoot weggevallen? Dan kan je verhuurder niet weten dat jullie huishouden een laag inkomen heeft. In dat geval moet je zelf vragen om een lagere huur.

Wanneer wachten?

Om huurverlaging te kunnen krijgen moet je minstens zes maanden een laag inkomen hebben. Bewijzen daarvan moet je meesturen met de aanvraag. Is je inkomen onlangs gedaald, maar zijn er nog geen zes maanden voorbij? Wacht dan nog even met je aanvraag. Huurverlaging aanvragen kan nog tot en met eind december van 2024.