Meteen naar de content

Persbericht

Woonbond meldt recordaantal persoonlijke leden

De ledengroei van de Woonbond heeft in april een mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds de oprichting zijn er meer dan 10.000 mensen persoonlijk lid. Daarmee klinkt de stem van hurend Nederland luider dan ooit tevoren.

Dat juist nu mensen zich aansluiten bij de belangenbehartiger voor huurders en woningzoekenden is logisch volgens Zeno Winkels, directeur van de Woonbond: “Ontzettend veel mensen raken moedeloos door het grote tekort aan betaalbare woningen, dan is het hoopgevend dat er een bondgenoot is die succesvol de strijd aangaat tegen de wooncrisis. En hoe groter we zijn, hoe sterker onze politieke lobby is.”

Naast het beïnvloeden van het woonbeleid in Nederland heeft de Woonbond meer te bieden. Leden krijgen deskundig advies over hun rechten en juridische ondersteuning bij geschillen. Ook ontvangen zij het woonmagazine Huurwijzer en kunnen zij deelnemen aan ledenvergaderingen.

De Woonbond vertegenwoordigt veel meer huurders en woningzoekenden dan alleen de 10.000 individuele leden, namelijk ruim 1,6 miljoen hurende huishoudens via de 400 aangesloten huurdersorganisaties. Ieder heeft een eigen achterban met huurders bij dezelfde woningcorporatie, commerciële verhuurder of andere verhuurder. Met hen springt de Woonbond ook in de bres voor de 300.000 woningzoekenden.

Na deze mijlpaal neemt de ambitie voor ledengroei allesbehalve af. Winkels: “De persoonlijke belangen die spelen rondom bijvoorbeeld de hoogte van de huurprijzen zijn enorm. Daarin mag de stem van huurders niet overschreeuwd worden door vastgoedbeleggers, grondeigenaren of verhuurders. ”

Contact

Exclusief voor journalisten

Mathijs Ten Broeke

Persvoorlichter