Persberichten

Veel huishoudens in energiearmoede uitgesloten voor energietoeslag

Een grote groep mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maakte geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Dit blijkt uit het nieuwe rapport van het Meldpunt EnergieAlarm van de Woonbond. 60% van de melders kwam vanwege het inkomen net niet in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag van € 1.300,-, terwijl zij dit juist nodig hadden. Onder hen ook veel samenwonenden, voor wie de inkomensgrens hoger ligt dan voor alleenstaanden.

8 juni 2023

Bezuiniging op huurtoeslag door Kabinet is niet uit te leggen

De voorjaarsnota bevat onaangekondigd een zeer onaangename verrassing: het kabinet wil bezuinigen op de huurtoeslag om daarmee de uitvoeringskosten van de Wet Versterking Regie op de Volkshuisvesting en de Wet Betaalbare Huur te bekostigen.

19 mei 2023

4 op de 10 woningcorporaties past inkomensafhankelijke huurverhoging toe

Onderzoek van de Woonbond wijst uit dat bijna 40% van de woningcorporaties in Nederland de inkomensafhankelijke huurverhoging toepast. Terwijl dit beleid de doorstroming zou moeten bevorderen, kunnen veel huurders helemaal geen andere woning vinden. Hierdoor komen zij financieel klem te staan. Daarom pleit de bond voor afschaffing van deze oneerlijke en ineffectieve maatregel.

12 mei 2023

Lees je huurrechten in de bibliotheek

Deze week heeft de Woonbond zijn woonmagazine Huurwijzer onder alle bibliotheken in Nederland verspreid. Het magazine staat boordevol belangrijke voorlichting voor huurders over de jaarlijkse huurverhoging en de eenmalige huurverlaging.

3 mei 2023

Breed verzet tegen afpakken huurbescherming honderdduizenden huurders

Huurders, gemeenten, studenten, corporaties, maatschappelijke opvangorganisaties en studentenhuisvesters maken zich ernstig zorgen over twee voorstellen van VVD en CDA waarmee de huurbescherming in de particuliere huurmarkt voor honderdduizenden huurders ernstig wordt aangetast. Dat laten de Woonbond, Valente, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Aedes, Kences en de LSVb weten in een gezamenlijke reactie.

17 april 2023

Woonbond meldt recordaantal persoonlijke leden

De ledengroei van de Woonbond heeft in april een mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds de oprichting zijn er meer dan 10.000 mensen persoonlijk lid. Daarmee klinkt de stem van hurend Nederland luider dan ooit tevoren.

13 april 2023

Stop woekerhuren ook voor huidige huurcontracten

De nieuwe Wet Betaalbare Huur van minister de Jonge regelt betere bescherming tegen woekerhuren, maar hier gaan de meeste huurders niets van merken. Zoals het er nu uitziet gaat dit namelijk alleen gelden bij nieuwe huurcontracten. Vandaag dringt de Woonbond er bij de minister op aan om deze huurprijsbescherming ook te laten gelden voor zittende huurders.

27 maart 2023

Woonbond roept Kamer op in te stemmen met wet tegen tijdelijke verhuur

Donderdag behandelt de Tweede Kamer de initiatiefwet van Henk Nijboer (PvdA) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) om tijdelijke contracten van maximaal twee jaar voor huurwoningen te verbieden. Volkshuisvestingsminister Hugo de Jonge lijkt dit te willen dwarsbomen door zelf deze week met een afgezwakte versie op de proppen te komen. De Woonbond roept de Tweede Kamer op om voor het origineel te gaan en definitief een einde te maken aan tijdelijke huurcontracten.

22 maart 2023
Resultaat 1 - 10  (van 268)

Pagina's

Verfijn resultaten

Trefwoorden

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen