Modelbrief terugvorderen bemiddelingskosten

Downloaden
msword (34.5 KB)

Veel huurbemiddelaars brengen ten onrechte bemiddelingskosten in rekening bij huurders.  Met deze voorbeeldbrief (voor huurders van een zelfstandige woning) vorder je die kosten terug. Dat kan tot uiterlijk vijf jaar nadat je de kosten gemaakt hebt.

Bemiddelaars mogen geen bemiddelingskosten aan de huurder rekenen wanneer er in opdracht van de verhuurder wordt gewerkt. Het "dienen van twee heren" (werken voor twee opdrachtgevers) is bij wet verboden. Het is daarbij niet van belang of de verhuurder heeft betaald voor de bemiddeling. Wanneer een bemiddelaar woningen te huur aanbiedt namens de verhuurder, is er sprake van opdracht van de verhuurder. Alleen als een bemiddelaar in opdracht van de huurder werkt mag hij bemiddelingskosten vragen.

 

Laat het er niet bij zitten!

Brief verstuurd, maar wil de bemiddelaar niet terugbetalen? Mogelijk kan de Procedeerwinkel je helpen.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Belangenbehartiger

De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties.  Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?

Successen

Kennisexpert

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. U bestelt ze in onze webwinkel. 

webwinkel
Word nu lid en profiteer van alle voordelen