Modelbrief terugvorderen contractkosten

Downloaden
msword (35.5 KB)

Het gebeurt nog steeds dat verhuurders een slaatje proberen te slaan uit de krappe woningmarkt door onterecht kosten in rekening te brengen bij het tekenen van een huurcontract. Sleutelgeld, contractkosten, verhuurkosten, torenhoge administratiekosten, het maakt niet uit hoe de verhuurder het noemt, het mag niet. Met deze modelbrief kunnen huurders deze betaalde kosten terugvorderen. Dit kan tot uiterlijk vijf jaar nadat het bedrag is betaald.

Eventuele administratieve werkzaamheden zoals het opstellen van een huurcontract zijn aan te merken als standaard verhuurwerkzaamheden waar een verhuurder geen extra kosten voor in rekening mag brengen. Alleen wanneer de verhuurder kosten maakt overwegend in het belang van de huurder, zoals kosten voor een naamplaatje of de aanvraag van een huisvestingsvergunning, mag een verhuurder die werkelijke kosten doorberekenen aan de huurder.

Voor verdere vragen over uw rechten als huurder kunt u ook altijd terecht bij de Huurderslijn, onze juridische ledendienst.

Speciaal voor iedereen

Deze publicatie is toegankelijk voor iedereen.  Om te kunnen downloaden is geen lidmaatschap of abonnement vereist.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen