Meteen naar de content

Welk energielabel heeft mijn woning?

Goed en veilig wonen Wil je weten welk energielabel jouw woning heeft? Je kunt het label opzoeken op EP-online. In de zoekbalk vul je postcode (cijfers en letters aan elkaar) en huisnummer in. Daarna klik je op zoeken.

EP-Online is de officiële landelijke database voor energielabels van woningen en gebouwen. Als er voor jouw woning een energielabel is, vertelt EP-Online wanneer het label gemaakt is. En tot wanneer het geldig is.

Energielabelgegevens inzien en downloaden

Is het energielabel voor jouw woning na 2014 geregistreerd? Dan kun je het document met gegevens waarop het label gebaseerd is, inzien en downloaden via MijnOverheid. Je doet dit door met DigiD in te loggen op MijnOverheid. Het rapport staat onder het kopje Wonen, bij de tegel ‘energielabel’.

Energielabel niet op EP-Online

Als er geen energielabel op EP-Online geregistreerd staat, is er geen energielabel voor je woning. Er is dan nooit een energielabel voor je woning aangevraagd. Of het energielabel van je woning is verlopen.

Energielabel en het puntenstelsel

In het puntenstelsel voor huurwoningen telt ook het energielabel mee. Hoe beter (energiezuiniger) het label, hoe meer punten je woning krijgt. Het totaal aantal punten voor je woning bepaalt de maximale huurprijs die een verhuurder voor een woning mag vragen. Woningen zonder energielabel krijgen punten voor het bouwjaar.

Hoeveel punten krijgt mijn label?
Hoeveel punten krijgt mijn label?

Hoeveel punten krijgt mijn label?