Meteen naar de content

Huurwijzer 4 van 2024

Huurwijzer In Huurwijzer 4 lees je over het woonactivisme van 2024. We bezoeken het oude RKZ in Groningen en ontdekken waar je na je scheiding terecht kunt.
Omslag en omslagfoto Huurwijzer 2024-4

Huurwijzer 4 van 2024 ligt tussen kerst en oud en nieuw bij de leden van de Woonbond op de mat. Daarin weer een heel aantal lezenswaardige artikelen.

Woonactivisten: Actieeeee!

De actiegroep Niet Te Koop houdt begin januari haar 200ste straatactie tegen de verkoop van sociale huurwoningen. En de Bond Precaire Woonvormen voorkwam vorige maand dat dertig kwetsbare huurders dakloos raken. Leidt al het activisme tot een luidruchtig 2025?

Achtergrond: Gescheiden, en dan?

Huis en haard worden flink overhoop gegooid als je uit elkaar gaat. Ineens sta je op straat. Je moet op zoek naar een nieuwe woning, met genoeg ruimte voor de kinde­ren. Maar je wordt geconfronteerd met hoge woonlasten en lange wachttijden. Waar kun je na een scheiding terecht? ‘In een parentshouse kun je voet aan de grond krijgen.’

Column: Achtervolgd door schuld

In Nederland hebben 730.000 huishoudens problematische schulden, las columnist Jeske Jongerius. Zo ook de vorige bewoners van haar huis, valt uit de stapels brieven van incassobureaus op te maken, die nog wekelijks op de mat vallen. ‘Mensen met weinig geld komen vast te zitten in een web waar ze moeilijk uitkomen, terwijl anderen geld verdienen aan hun schulden. Dat klopt toch niet?’

Verder in Huurwijzer…

  • Beste buurtjes: in het Groningse ORKZ zijn de jaren 80 nooit voorbij gegaan
  • Ledenpanel over de salderingsregeling: weg met die zonnepanelen?
  • Column Carrie Jansen: ‘Buurtbetrokkenheid? aan me hoela!’
  • 3 vragen en antwoorden: over de gluurverhoging
  • Flitsinterview met Kamerlid Habtamu de Hoop
  • Ongewoon wonen in een pipowagen
  • En nog veel meer…

Huurwijzer ontvangen

Leden van de Woonbond ontvangen Huurwijzer automatisch vier keer per jaar.