Meteen naar de content

Toolkit Energie Besparen

In de toolkit vind je voorlichtingsmateriaal over energie besparen

In deze toolkit vind je informatie en materialen die je kunt gebruiken om huurders te helpen energie te besparen en de energierekening betaalbaar te houden. Je kunt al het materiaal in één keer downloaden via Dropbox.

Kant-en-klare teksten

De Woonbond heeft kant-en-klare teksten gemaakt die je kunt gebruiken voor je nieuwsbrieven, website en sociale media kanalen, zoals Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter. Download teksten over energie besparen.

Gratis beeldmateriaal

Voor de campagne heeft de Woonbond campagnebeeld ontwikkeld. Let op: dit beeld is uitsluitend te gebruiken in combinatie met de energiebespaarcampagne van de Woonbond. Daarnaast zijn er beelden met energiebespaartips beschikbaar. Download via de Dropbox.

Flyers over slim energie besparen

De Woonbond heeft 4 flyers over energie besparen. Deze flyers op A4-formaat zijn gratis te downloaden en eenvoudig uit te printen:

Energiebespaarchecklist: de belangrijkste tips

Om het voor huurders makkelijker te maken energie te besparen, heeft de Woonbond de Energiebespaarchecklist ontwikkeld: een overzicht van de 25 belangrijkste tips om energie te besparen. De Energiebespaarchecklist kent ook een zomereditie met de 10 belangrijkste tips om te besparen in de warmere maanden van het jaar.

Huurders kunnen de checklist op een zichtbare plek in huis ophangen, zodat zij dagelijks aan de tips worden herinnerd. Bekijk de pdf van de Energiebespaarchecklist.

Bestellen checklist

Wil je de Energiebespaarchecklist bestellen? Dat kan.

 

    • Je kunt als organisatie maximaal 50 exemplaren gratis bestellen bij de Woonbond.

    • Wil je meer dan 50 exemplaren? Dan kost de checklist €1,00 (inclusief btw) per stuk.

    • Wil je meer dan 500 exemplaren bestellen of wil een oplage met je eigen logo erop, dan maken we graag een offerte voor je.

 

Stuur je bestelling naar energie@woonbond.nl

Energie besparen met een energiedisplay

Huurders met een slimme meter kunnen een energiedisplay aansluiten. Iedereen in huis kan dan direct zien hoeveel gas en stroom er gebruikt wordt. Dit helpt huurders om energie te besparen. Met een energiedisplay bespaar je zo’n 5% op je energierekening. Dit levert al gauw tussen de €100 en €200 per jaar op.

De Woonbond stimuleert woningcorporaties en gemeenten om energiedisplays bij huurders te installeren. Als huurdersorganisatie kun je hier een rol in spelen. Wil je meer weten over het energiedisplay, ga naar slimmermetjeenergie.nl.

Eenvoudige uitleg voor mensen met een beperking

Steffie legt moeilijke onderwerpen op een eenvoudige manier uit voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De Woonbond heeft samen met het bureau van Steffie.nl informatie over energie besparen gemaakt voor deze groep mensen: energie.steffie.nl

Deze informatie is vaak ook geschikt voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen die (nog) niet goed Nederlands kunnen lezen, ouderen, zieken, mensen die veel stress ervaren. De informatie is ook beschikbaar in het Engels, Turks, Arabisch, Pools en Bulgaars.