Belangenbehartiger
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenIk wil de keuken in mijn woning zelf opknappen. Mag dat, of heb ik hiervoor toestemming van de verhuurder nodig?
Bij het verbeteren van een huurwoning mogen huurders vaak meer dan ze denken. Bijvoorbeeld een ligbad plaatsen, de zolder isoleren of extra bovenkastjes in de keuken aanbrengen. Voor ingrijpende veranderingen moet de verhuurder wel toestemming geven. Veel verhuurders zijn daar heel coulant in. Voor veranderingen die aan het einde van de huurperiode zonder noemenswaardige kosten kunnen worden verwijderd, hoeft geen toestemming te worden gevraagd.
Sinds 2003 hebben huurders meer (wettelijke) mogelijkheden om hun huurwoning te verbeteren. Zo hoeft de huurder de woning meestal niet meer achter te laten in de oorspronkelijke staat. Het is dan wel belangrijk dat de huurder vooraf goed overlegt met de verhuurder. Verhuurders staan vaak positief tegenover goed uitgevoerde verbeteringen, omdat de verhuurbaarheid en waarde van de woning kan toenemen. Als de huurder vooraf heldere afspraken hierover maakt met de verhuurder, vergoedt deze mogelijk een deel van de investering.
Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.
Voor een actueel en persoonlijk advies kun je (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.
De Woonbond komt op voor de belangen van huurders. We staan voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare wijken en sterke huurdersorganisaties. Wat hebben we de afgelopen jaren voor u bereikt?
SuccessenVragen over huren of problemen met je verhuurder? Woonbondleden vragen advies bij de Huurderslijn (020-551 77 55).
Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! De Woonbond heeft tientallen brochures over de rechten van huurders en huurdersorganisaties. Je bestelt ze in onze webwinkel.
webwinkel