Wie moet verzakte tuin verhelpen?

Mijn tuin is verzakt, waardoor de in- en uitstap van de woning moeilijk is. Wie moet dat verhelpen?

Herstel aan bestrating

Antwoord

Een verzakking van de tuin, waardoor de toegangspaden tot de voor- en/of achterdeur eveneens zijn weggezakt en het zeker voor huurders die minder goed ter been zijn moeilijk wordt om de woning in en uit te gaan, is een gebrek dat door en op kosten van de verhuurder moet worden verholpen.

Verzakkings toegangspaden

Wettelijk is de aanleg van opritten en toegangspaden een taak van de verhuurder. Ontstaat aan de toegangspaden door verzakking een gebrek, dan dient de verhuurder dit te verhelpen, ook al is de oorzaak van de verzakking niet aan hem of aan u te wijten. U moet het gebrek schriftelijk bij de verhuurder melden en van hem verlangen dat hij dit binnen een redelijke termijn verhelpt.

Onderhoud voor rekening huurder

Tuinonderhoud dat voor rekening van de huurder komt betreft, vergelijkbaar met dat voor het onderhoud in en aan het huis, de ‘kleine herstellingen’ aan de tuin, zoals grasmaaien, onkruid verwijderen, snoeien van heggen, vervangen van dode beplanting of kapotte tegels en bij aanwezigheid van een schutting het rechtzetten of vervangen van kapotte delen daarvan en het schilderen of beitsen daarvan. Het doel van het ‘huurdersonderhoud’ is dat de tuin een ‘verzorgde indruk’ maakt.

Informatie uit deze vraagbaak kan verouderen of niet van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.

Voor een actueel en persoonlijk advies kun je (lid worden en) bellen met de Huurderslijn.

publicatiedatum16 juli 2015
gebreken
onderhoud

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen