All-in huur? Weiger de huurverhoging!

11 mei 2022

Betaal je een all-in huurprijs? Dat wil zeggen, betaal je één bedrag voor huur, energie en eventueel andere servicekosten? Dan mag je verhuurder de huur niet verhogen. Doet de verhuurder dat wel? Dan kan je de huurverhoging met succes weigeren.

Illustratie van een verwarde persoon met een munt in zijn hand.
Bij een all-in huur betaal je één bedrag voor huur en overige services waardoor het onduidelijk is wat je precies waarvoor betaalt.

Omdat het voor huurders niet mogelijk is om bij een all-in huur te controleren wat nou precies de huurstijging ten opzichte van de kale huurprijs is, en dus niet te controleren is of de stijging niet hoger is dan toegestaan, mag een verhuurder een all-in huurprijs niet verhogen.

Stijgende energiekosten

Omdat de energiekosten hard stijgen, is het voor verhuurders die een all-in huur hanteren waarbij de energiekosten onderdeel zijn van de prijs, aanlokkelijk om toch te proberen een all-in huurprijs te verhogen. Maar dat mag dus niet. Daarvoor moet een huurprijs zijn uitgesplitst.

Controleer je huurverhoging

Als je een all-in prijs betaalt kun je de huurverhoging dus met succes weigeren. Maar er zijn nog meer gegronde redenen om bezwaar te maken tegen de huurverhoging. Doe onze online huurverhogingscheck, en kijk of je huurverhoging aan alle regels voldoet. Zo niet, dan levert de check een model bezwaarbrief die past bij jouw situatie.

Lees meer over een all-in huurprijs in onze huurdersvraag 'Wat is een all-in huur?'.

all-inhuur
jaarlijkse huurverhoging

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen