Meteen naar de content

All-in huur? Weiger de huurverhoging!

Huren en geld Betaal je een all-in huurprijs? Dan mag je verhuurder de huur niet verhogen. Doet de verhuurder dat wel? Dan kan je de huurverhoging met succes weigeren.
Hand plaatst stapel munten naast huisje

Omdat het voor huurders niet mogelijk is om bij een all-in huur te controleren wat nou precies de huurstijging ten opzichte van de kale huurprijs is, en dus niet te controleren is of de stijging niet hoger is dan toegestaan, mag een verhuurder een all-in huurprijs niet verhogen.

Stijgende energiekosten

Omdat de energiekosten hard stijgen, is het voor verhuurders die een all-in huur hanteren waarbij de energiekosten onderdeel zijn van de prijs, aanlokkelijk om toch te proberen een all-in huurprijs te verhogen. Maar dat mag dus niet. Daarvoor moet een huurprijs zijn uitgesplitst.

Controleer je huurverhoging

Als je een all-in prijs betaalt kun je de huurverhoging dus met succes weigeren. Maar er zijn nog meer gegronde redenen om bezwaar te maken tegen de huurverhoging. Doe onze online huurverhogingscheck, en kijk of je huurverhoging aan alle regels voldoet. Zo niet, dan levert de check een model bezwaarbrief die past bij jouw situatie.

Lees meer over een all-in huurprijs in onze huurdersvraag Wat is een all-in huur?