Meteen naar de content

Huurwijzer 2 over woonoverlast

Huurwijzer Huurwijzer 2 ligt vanaf vandaag bij de Woonbondleden op de mat. Benieuwd naar wat je in deze special over woonoverlast nog meer kunt lezen? We zetten het voor je op een rij.
Sinds ruim dertig jaar woont Cornelie Ploeg in een voormalige vuurtorenwachterswoning. Lees haar verhaal in Huurwijzer 2.
Sinds ruim dertig jaar woont Cornelie Ploeg in een voormalige vuurtorenwachterswoning. Lees haar verhaal in Huurwijzer 2.

Woonoverlast

Blijkbaar zijn onze korte lontjes sinds corona niet meer aangegroeid. Maar ook om andere redenen is woonoverlast een groeiend probleem. Het blijkt uit jaarlijkse monitors en cijfers van het CBS: de last die we als bewoners van elkaar hebben (sociale overlast) blijft stijgen. Reden om in Huurwijzer 2 uitgebreid aandacht te besteden aan woonoverlast.
Lees meer

Boek Woonoverlast

In het nieuwe Woonbondboek Woonoverlast bespreken we verschillende vormen en voorbeelden van overlast en geven we aan wat je kunt doen als je woonoverlast ervaart.

Beschikbaar als Boek (print) en E-boek (pdf) in onze webwinkel.

Wonen in een vuurtorenwachtershuis

Sinds ruim dertig jaar woont Cornelie Ploeg in de voormalige vuurtorenwachterswoning van het Friese Workum. In die tijd bouwde zij met haar echtgenoot een volledig zelfvoorzienend bestaan op.

Liften: Een hangend probleem

In de strijd om ruimte, gaan gebouwen steeds meer de lucht in. Liften houden de Nederlandse hoogbouw toegankelijk. Maar liften gaan kapot. En het aantal uitgestelde reparaties zit ook in de lift.
Lees meer

Woonwagenbewoners blij met vonnis

Na een historische rechterlijke uitspraak moet de gemeente Den Haag binnen vijf jaar meer woonwagenplaatsen creëren. De gemeenschap juicht, maar twijfelt: ‘Eerst zien, dan geloven.’ Wat verandert er echt?

Woonprotest bij vastgoedbeurs

Woonstrijdactivisten demonstreerden op 11 juni voor de deur van de grootste vastgoedbeurs van Nederland, Provada. ‘De profiteurs van de wooncrisis zitten binnen!’, stellen zij. Maar binnen geloven de Provada-gangers er heilig in dat niet het probleem, maar de oplossing bij hen ligt.

Verder in Huurwijzer 2

  • Flitsinterview: Amber Kortzorg over de wooncrisis
  • Mijn huisbaas en ik: Illegale splitsingsoorlog
  • Schuurpapier: 2.600 euro huur voor een klapperend huis

Wanneer krijg je Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond krijgen Huurwijzer vier keer per jaar thuisbezorgd. Organisaties die lid zijn ontvangen zowel Huurwijzer als ons vakblad Huurpeil.

Geïnteresseerd in een (extra) abonnement op Huurwijzer? Surf naar tijdschriften.

Woonbondleden hebben toegang tot het digitale archief van Huurwijzer.