Meteen naar de content

Huurwoning steeds vaker doorverkocht

Huurwijzer ‘Heimstaden is gewoon een ordinaire huisjesmelker’, zegt een huurder over zijn verhuurder. Lees in Huurwijzer 4 over beleggers die steeds vaker woningen verkopen.
Cover Huurwijzer 2023-4
Cover Huurwijzer 2023-4

Beleggers verkopen huurwoningen

Steeds meer huurwoningen worden steeds vaker doorverkocht. Ze komen in handen van eigenaren die de woningen willen ‘uitponden’, met winst doorverkopen. Ook de grote belegger Heimstaden vaart nu deze koers. ‘Slechter dan Heimstaden kan het nooit worden’, vertelt een huurder in het achtergrondverhaal.

Ouderwetse gezelligheid

Nog niet zo lang geleden werd gewaarschuwd voor de criminaliteit in de flat aan de Utrechtse Vulcanusdreef. Het initiatief Nieuwe buren bracht daar verandering in, vertellen flatbewoners in een reportage.

Ventileren en energiebesparing

Mickey woont in een appartementencomplex in Zeist. Door hulp te vragen van mensen in haar omgeving lukt het om de energiekosten laag te houden. In Huurwijzer haar verhaal.

Ledenpanel over de wooncrisis

De wooncrisis verstoort de levens van veel mensen, blijkt uit de nieuwste ledenpeiling van de Woonbond. Een op de vier panelleden kan geen geschikte woning vinden. Een op de zes worstelt met de hoge huur. ‘Het is een schande.’

En verder…

  • Flitsinterview met Balakrishnan Rajagopal, VN-Rapporteur recht op huisvesting
  • Mijn huisbaas en ik: Verhuurder dwarsboomt bewonerscommissie
  • In beeld: Ventileren kan je leren
  • Drie vragen en antwoorden: Wet goed verhuurderschap
  • Schuurpapier: Op straat na jongerencontract

Wanneer krijg je Huurwijzer?

Persoonlijke leden van de Woonbond krijgen Huurwijzer vier keer per jaar thuisbezorgd. Organisaties die lid zijn ontvangen zowel Huurwijzer als het vakblad Huurpeil.

Geïnteresseerd in een (extra) abonnement op Huurwijzer? Surf naar tijdschriften.

Woonbondleden hebben toegang tot het digitale archief van Huurwijzer.