Meteen naar de content

Betaal jij te veel huur? De Woonbond checkt het voor je

In 80% van de huurcontracten in de commerciële sector staan vreemde bepalingen. Dit betekent dat jij misschien te veel huur betaalt en dit terug kunt eisen. Daarom is het belangrijk om je contract goed te checken. De Woonbond helpt je hierbij.

Wij checken je huurcontract

Sluit je aan bij de Woonbond

Word nu lid

Uit een recente rechtszaak is gebleken dat verhuurder Bouwinvest onterecht huurverhogingen heeft doorgevoerd aan één van haar huurders. De rechter heeft bepaald dat al deze huurverhogingen moeten worden terugbetaald. Als jij een vergelijkbaar huurcontract hebt, kan dit ook voor jou grote gevolgen hebben.

Daarom is het belangrijk om te weten of jij ook zo’n illegaal huurverhogingsbeding in je contract hebt staan. Door nu lid te worden weet je zeker of je huurcontract klopt, ben je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen en maak je gebruik van alle andere voordelen die het lidmaatschap van de Woonbond biedt.

Je kunt alvast de doe-het-zelf-check doen. Dan zie je eenvoudig of je huurcontract in orde is. Levert dit twijfels of vragen op, dan kan een lidmaatschap van de Woonbond je rust geven. Je bent dan het hele jaar verzekerd van relevante informatie en juridisch advies.

Een jurist van de Woonbond checkt het huurcontract van een nieuw lid.
Huurders met een commerciële verhuurder worden vaak geconfronteerd met vreemde bepalingen (80%) én onterechte extra kosten (58%) bij het aangaan van een huurcontract. De Woonbond checkt jouw contract als je voor het eind van dit jaar lid wordt.

Maak nu gebruik van deze tijdelijke actie

Als je voor het einde van het jaar lid wordt van de Woonbond, kun je direct je contract laten checken. Je weet dan binnen tien werkdagen waar je aan toe bent. En wat je mogelijkheden zijn wanneer er iets in staat dat in strijd is met de wet. Als lid van de Woonbond kun je natuurlijk ook op elk ander moment onze Huurderslijn om (juridisch) advies vragen. Niet alleen over je huurcontract, ook over andere huurzaken.

Maak de stem van hurend Nederland sterker

Door lid te worden steun je de landelijke vereniging die opkomt voor de belangen van iedereen die huurt of wil huren. Samen met 1,7 miljoen huurders die de Woonbond nu vertegenwoordigt sta je sterker. Dit is hard nodig, juist nu met de huidige wooncrisis.

Zeno Winkels, directeur van de Woonbond

Aan deze tijdelijke actie met de Huurcontract-check zijn deze actievoorwaarden verbonden.