Nieuws

Wetsvoorstel laat ruim veertigduizend huurders te veel betalen

9 juli 2020

Sinds de invoering van de WOZ-waarde in het woningwaarderingsstelsel (wws) zijn woningen veel te makkelijk in de vrije sector te verhuren en zijn de maximaal toegestane huurprijzen voor veel woningen gestegen. Zo gauw een woning in het puntenstelsel een huurprijs boven de liberlasistaiegrens (nu €737,-) kan krijgen, geldt er geen enkele huurprijsbescherming meer. Deze woningen gaan dan vaak voor de hoofdprijs in de verhuur. Die grens wordt door het hoge aantal WOZ-punten te makkelijk bereikt.

Lees meer

Huurverhoging en zwartboek maakt Vestia-huurders boos

Verhuurder Vestia laat achterstallig onderhoud liggen, maar houdt wel vast aan hoge huren. Dat blijkt uit het Zwartboek dat Vestia van huurders aangeboden kreeg. De huurders willen huurverlaging en aanpak van het onderhoud. Reden voor hen om 22 juni opnieuw te protesteren voor het hoofdkantoor van Vestia. Lees meer over Huurverhoging en zwartboek maakt Vestia-huurders boos

26 juni 2020
Resultaat 1 - 10  (van 340)

Pagina's

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, alerts en campagnes van de Woonbond? Abonneer u dan op onze gratis digitale nieuwsbrieven! 

Verfijn resultaten

Trefwoorden

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties!

Word nu lid en profiteer van alle voordelen